Így vehetünk részt filmbe illő vonatozáson az Andokban

Képzeljük el, hogy az Andok hegyláncai között kanyargó szebbnél-szebb tájakat figyeljük ablakhoz tapasztott orral, miközben kényelmes ágyakon, alpakatakarókkal és bőrfotelekben pihenünk két állomás között. Ezt nyújtja a tizenhat kocsiból álló Belmond Andean Explorer, mellyel körbevonatozhatjuk Perut.

Great South Pacific Expressnek hívták az álomvonat elődjét, amit a londoni Muza Lab cég irányításával átalakítottak és felújítottak annak érdekében, hogy a perui kulturális értékekre alapozva visszahozzák az ottani vasúti közlekedés csúcsidőszakát.

A kivitelezők szerint a szerelvények enteriőrje olyan hangulat áraszt, mintha időgépben ülnének az utasok.

Élénk és lágy színek és textúrák keverednek a tágas kocsikban, nem beszélve az ősi perui népművészeti motívumok megjelenéséről a kézműves tárgyaktól a textíliákig, ráadásul valamennyi kabint a perui növény- és állatvilágról nevezték el.

A Belmond Andean Explorer fedélzetén két étterembe foglalhatunk asztalt, egy könyvtárban olvasgathatunk, egy bárban iszogathatunk és zongorázhatunk.

Az utazás fáradalmainak enyhítésében wellness-kocsi segít, sőt, van egy nyitott tetejű vagonja is a szerelvénynek, hogy a friss szél belekaphasson a homokdűnékkel és hegycsúcsokkal tarkított tájat csodáló utas hajába.

Összesen negyvennyolcan élvezhetik a mesebeli túrát. A vendégek elutazhatnak Cuzcóba, az inkák elveszett városa felé vezető átjárón át, vagy a fényes vulkáni kőzeteiről Fehér Városnak nevezett Arequipába.

Útközben a vonat megáll a Colca-kanyonban (melyet a világ legmélyebb kanyonjaként tartanak számon), a Sumbay-barlangoknál, ahol mintegy ötszáz, évezredekkel ezelőtt alkotott festményt lehet megcsodálni, továbbá a kikötőváros Puno és a La Raya-hegység is szívesen látja a látogatókat.

Minden jegyet vásárlót VIP-ként kezelnek: az élménycsomaghoz tartozik még egy vezetett túra a Titicaca-tó partján, ebéd egy privát strandon, ahol a bolíviai La Paz gleccser csúcsaiban lehet gyönyörködni. Az egy éjszakát magában foglaló szakaszjegy ára négyszáznyolcvan dollár.

homokdűnék | wellness | vonat | utazás | bár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom