Kiderült, hol élnek a legmosolygósabb emberek Amerikában

Tanulmányok kimutatták, hogy a mosolygás jót tesz: segít csökkenteni a szervezet stresszre adott válaszát, mérsékeli a pulzusszámot és a vérnyomást. És még egy jó hír: a mosolygás ragályos, vagyis ha egy kis felfrissülésre vágysz, jót tehet, ha mosolygó arcok között vagy.

Az otthonokba friss levegőt "kiszervező" HouseFresh az Instagram és egy arcfelismerő szoftver segítségével készített elemzést, hogy megtalálja az Egyesült Államok legboldogabb és legmosolygósabb államát.

Az arcfelismerő szoftver képes volt megkülönböztetni és kiszűrni az olyan erőltetett mosolyokat, mint amilyet az ismert mémfigurától, az egyébként magyar Hide Your Pain Haroldtól szoktunk látni.

A tanulmány megállapította,

hogy Utah a legmosolygósabb és legboldogabb állam az Egyesült Államokban, köszönhetően az Instagramon 70,7 százalékos átlagban mosolygó arcokkal.

Összességében a legtöbb vigyorral rendelkező város pedig a kaliforniai Concord, ahol a lakosok majdnem hetvenöt százaléka mutogatja  gyöngyházfehér fogait. Ugyanakkor Kalifornia egésze a legkevésbé mosolygós az államokat tekintve, az elemzett arcok csak 32,41 százaléka mutatkozik mosolygósan.

A tíz legmosolygósabb állam az USA-ban:

  • Utah: 70,78 százalék
  • Wisconsin: 68,46 százalék
  • Nebraska: 68,12 százalék
  • Vermont: 67,74 százalék
  • Iowa: 67,67 százalék
  • Wyoming: 67,65 százalék
  • Colorado: 66,20 százalék
  • Észak-Dakota: 65,63 százalék
  • Washington: 64,10 százalék
  • Idaho: 63,37 százalék

Az Egyesült Államok legmosolygósabb városainak és államainak megtalálásához a HouseFresh elemzői a Microsoft Azure nevű arcfelismerő szoftverét használták, amely a jellemzők és arckifejezések alapján számszerű becsléseket végez el az emberek arcán megjelenő érzelmekről. A HouseFresh az Instagramon posztolt fotókat vizsgálta  az Egyesült Államok száz legnagyobb népességű városából. A szoftvernek  legalább 0,75-ös pontszámmal kellett díjaznia mosolygós arcokat ahhoz, hogy számolni tudjon. Ezután átlagolta a Face API boldogság-pontszámokat.

És hogy mi kell a boldogsághoz? Olcsó sör és sok gyógyfürdő – legalábbis egy másik kutatás szerint.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Unsplash)

egyesült államok | mosolygós | legboldogabb | emberek | usa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom