Egy angliai város betiltotta a nyugágyakat, nehogy fegyverként használják azokat

Egy képviselő kérdezett rá, hová tűntek Bournemouth tengerpartjáról a napozóágyak, és bár magyarázatként a Coviddal kapcsolatos intézkedésre számított, a hivatalos indoklás szerint teljesen más jellegű problémáról van szó.

Vikki Sade először azt hitte, hogy viccelnek vele, és meglehetősen bugyuta kifogásnak tartotta az indokot, ezért háromszor is feltette a kérdést, de minden alkalommal ugyanazt a választ kapta.

Összesen háromezer-ötszáz darab sárga és kék vászonszék bérelhető a városban, de az egyik helyi tisztségviselő szerint a nyugágyak erre a szezonra a raktárban maradnak, miután számos incidens történt az emberek antiszociális viselkedésének miatt. A városi tanács aggódik a személyzet biztonságáért, és attól tart, hogy a bérlők fegyverként használhatják a napozóágyakat egy-egy elfajult vita során.

"Nem emlékszem olyan esetre, hogy az emberek nyugágyakkal verekedtek volna. Még ha ez így is történt, akkor sem szabadulhatunk meg csak úgy a nyugágyaktól, hanem inkább növeljük a biztonságot, vagy járőrözzenek rendőrök a strandon" – nyilatkozta a képviselő.

A jelentések szerint viszont tavaly nyáron verekedések törtek ki a bournemouth-i sétányon, miután az emberek tömegével indultak a tengerpartra a korlátozások feloldásakor.

A városi tanács szóvivője elmondta, a szezon megtervezésekor úgy határoztak, hogy idén nem adják ki a nyugágyakat és napozóágyakat. A döntés mögötti elsődleges szempont a munkatársak, a lakosok és a látogatók biztonsága volt. "A járvány tavaly sok gondot hozott a felszínre, a strandok túlzsúfoltsága és az ebből adódó problémák pedig arra késztettek minket, hogy ezeket a változtatásokat meglépjük" – nyilatkozta a szóvivő.

Slade képviselő becslése szerint a város – amely átlagban fejenként 3,50 fontért (kb. 1500 forintért) adja bérbe a nyugágyakat –, mintegy 200 ezer fontot (kb. 82 millió forintot) veszített a székek raktárban maradása miatt.

VisitEngland arról készített felmérést, hogy a világjárvány milyen hatással volt a legkedveltebb angliai látnivalókra. Anélkül, hogy elspoilereznénk a számokat, sejthető, hogy a Covid mekkora csapást mért rájuk:  a tanulmány szerint 2019-hez képest hatvanöt százalékkal csökkent a látogatók száma, a bevételek pedig ötvenöt százalékkal estek vissza.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

fegyver | covid | nyugágy | strand | tengerpart

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom