Egy amerikai üvegház különös módon segít relaxálni a bizonytalan időkben

Íme az internet legzöldebb streamje.

Békeidőben örömmel látja vendégül a növényrajongókat a Seattle-ben található Volunteer Park üvegháza, amelynek egy viktoriánus stílusban felhúzott épület ad otthont immáron 1912 óta.

A gyönyörű pázsittal körbeölelt, történelmi vonatkozású épületet a londoni kristálypalota inspirálta, napjainkban pedig öt, különböző éghajlatú kis házból áll, melyek mindegyikében trópusi és szubtrópusi növényeket gondoznak. A koronavírus-járvány azonban alaposan átírta a hely mindennapi működésének forgatókönyvét, értelemszerűen be kellett zárnia kapuit a nagyközönség előtt. Ez viszont nem jelenti azt, hogy odabent megállt volna az élet,

az üvegház ugyanis mindennap délután kettőtől élőben közvetíti az Instagram-oldalán a benti eseményeket.

Az üvegház képviselői elmondták, semmi sem hat olyan nyugtatóan az emberre a bizonytalan időszakban, mint a természet közelsége, melyet ugyan ebben az esetben szó szerint nem tudunk élvezni, viszont kiváló relaxációs program lehet, ha hosszú perceken át a szebbnél szebb virágokban gyönyörködünk.

Egy 2019-es tanulmány szerint már mindössze öt, természetben töltött perc jelentősen javít a kedélyállapotunkon, és bár egy üvegház élő közvetítése nem képes tökéletesen átadni a növények pozitív vibe-jait, azért közel van hozzá.

Ez is érdekelhet:

A bezárások következtében így költözhet be otthonunkba a kultúra

A világ legismertebb múzeumai mellett jó néhány hazai múzeum és kulturális központ is a virtuális térbe költöztette remekműveit.

(Fotók: Unsplash)

természet | üvegház | közvetítés | élő | usa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom