Nem olcsó a repülőtereken kávézni vagy beülni egy étterembe, ugyanakkor viszonylag nagy a szórás, vagyis nem mindegy, hol éhezünk-szomjazunk meg. A Corriere della Sera összeállított egy európai körképet a témában.
Tipikusan csak akkor ülünk be étterembe egy repülőtéren, ha a járatunk jókora késésben van, jó esetben viszont gyorsan (és akár nulla fogyasztással is) túl lehetünk az egész reptéri procedúrán.
Mégis talán a kettő közti eset a legtipikusabb, amikor egy-egy vizet vagy kávét mégiscsak magunkhoz veszünk, hogy bírjuk a tortúrát.
Az olasz Corriere della Sera egy elég jó átlagot vett az európai reptéri ételárak összehasonlításához: a csomagja egy-egy kávét, cappuccinót, ásványvizet, szendvicset és croissant-t tartalmaz.
Az eredmény pedig: toronymagasan Isztambul a legdrágább, míg mögötte Berlin, Frankfurt, Brüsszel és London (Luton) közel egyformán drága.
Minden műfajban átlagolták az árakat, de feltüntették a szélsőséges eseteket is:
- a legolcsóbb szendvics Londonban kapható: 7 euró
- a legdrágább szendvicset Isztambulban adják: 16,5 euró
- a legolcsóbb Palermo reptere, ezen belül a kávé, a cappuccino és a croissant is ott a legolcsóbb (1,50, illetve 2-2 euró).
Azért az ásványvízről se feledkezzünk meg: ennek átlagára 3,15 euró, de Berlinben és Isztambulban hatot is elkérhetnek érte. A legnagyobb különbség a croissant árában lehet, a madridi és milánói két eurótól az isztambuli 16,50-ig.
A teljesebb körképhez ugyanakkor több város több repterére volna szükség, illetve célszerű lenne feltüntetni a reptéri wi-fi–használatot is – ami Isztambulban például az első ingyenes órák után szintén fizetős.
(Forrás: European Correspondent, nyitókép: GettyImages, infografika: Corriere della Sera)
repülőtér | kávé | szendvics | repülés | ásványvíz | repülő
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!