Ez lehet az otthoni munkaállomások jövője

Tökéletes megoldás a társadalmi távolságtartásra (is).

Márciusban világszerte emberek milliói költöztették haza az irodájukat, azaz a világjárvány miatt kénytelenek voltak otthonukban elvégezni a mindennapi feladataikat. Sokan a konyhában vagy a teraszon rendeztek be átmeneti munkaállomást, de nem minden háztartásban sikerült megfelelő privát szférát kialakítani.

Azóta egymás után jöttek és jönnek elő a dizájnirodák különféle munkasegítő ötleteikkel, közülük az egyik leglátványosabbat a Dutch Invertuals alkotta meg.

Íme a Tiny Offices, egy igazán kompakt iroda, amellyel lényegében dolgozhatunk is otthonról, meg nem is.

A kertben felállítható építményben a bérlő szabadon alkothat anélkül, hogy bárki is megzavarná a nyugalmát vagy negatívan befolyásolná a komfortérzetét. A hullámos alumíniumból és fából összerakott házikó inspirációját azok a projektek adták Chris Collaris építésznek, melyek beágyazódtak a természetes környezetükbe.

Az egy személy számára ideális, hat négyzetméteres irodában nyugalmat talál ebben a kaotikus világban a dolgozó, hatalmas ablakainak köszönhetően pedig a klausztrofóbia érzésétől sem kell tartania. Mindegyikhez egy íróasztal és egy kanapé tartozik, utóbbin le lehet pihenni egy kicsit napközben két feladat között.

A Tiny Offices nem csupán fikció, bár egyelőre csupán Hollandiában láthatóak teljes életnagyságban. Igaz, amennyiben hosszútávra megmarad a koronavírus-járvány által megreformált világ, könnyen elképzelhető, hogy hamarosan itthon is ehhez hasonlókban fogunk dolgozni.

Ez is érdekelhet:

Megölelhetjük a természetet ezekben az ausztráliai kabinokban

Ide tényleg úgy érdemes jönni, hogy csak a pihenéssel törődünk, mert kizárólag a legszükségesebb dolgokat találjuk meg: ágyat, fürdőt, kanapét, székeket.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Dezeen, Dutch Invertuals)

.

iroda | házikó | társadalmi távolságtartás | Tiny Offices | otthon

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom