Ennél jobb hírt nem nagyon kaphatnának a Franciaországba készülők

Augusztustól alig marad érvényben Covid-korlátozás.

Ettől a hónaptól kezdve minden Franciaországba érkező személy anélkül léphet be az országba, hogy igazolnia kellene, kapott-e már védőoltást, továbbá nem szükséges bemutatnia negatív Covid-tesztet sem és nem kell kitöltenie Coviddal kapcsolatos űrlapot.

Ezt megelőzően jóval körülményesebb volt a belépés: a teljesen beoltottaknak még az emlékezetető oltásról is igazolást kellett adniuk,  beleértve azt is, ha a második adag óta több mint kilenc hónap telt el. Az oltatlanok negatív PCR- vagy antigénteszttel léphettek át a határon, plusz valamennyi érkezőnek fel kellett mutatnia egy eskü alatt tett nyilatkozatot, amely megerősíti, hogy nem fertőzött.

Mostanra azonban a szabályokat eltörölték, jelentősen megkönnyítve a franciaországi látogatást.

A friss bejelentéshez hozzátartozik még, hogy az egészségügyi intézményekben már nem kötelező az arcmaszk használata, viszont továbbra is erősen ajánlott.

Nemrég pedig az eddig mindenben a legszigorúbb Ausztria most hirtelen irányt váltott Covid-ügyben.

(Forrás: Travelweekly, fotók: Getty Images)

oltás | eltörlés | igazolás | szabályok | covid

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom