Közművesek tártak fel egy titkos, százötven éves söröspincét

A feljegyzések alapján sejteni lehetett, hogy az 1860-as évek óta sörfőzde működik a helyszínen.

Egy csapat iowai közüzemi munkás kétségtelenül beírta magát a sör-történelembe. Egy földalatti villanyszerelési munka során ugyanis egy 19. századi söröspincére bukkantak.

A kép csak illusztráció

Elkezdtek ásni, majd nekiütköztek egy kőnek – meséli egyikük, amikor behajoltak a pincébe és meglátták a boltíves mennyezetet, meglepődtek, hiszen tökéletes állapotban volt, mintha vadonatúj építményről lenne szó.

Úgy tudni, egy 1869-es dokumentum rögzítette, hogy a környéken működő sörgyár közelében található egy söröspince, amit az italok hidegen tartására használtak. A tervek szerint ősszel, amikor a talajvíz szintje alacsonyabb lesz, folytatni fogják a feltárásokat, hogy teljes mértékben felmérhessék az építmény szerkezetét.

Nem ez az első alkalom, hogy civilek bukkannak egykori pincére. 2018-ben egy pennsylvaniai férfi tárt fel egy söröspincét, amelyet valamikor a Kuebler sörgyár használt. A pince bejáratát az 1950-es években zárták le, a felfedezője pedig több mint egy évig dolgozott azon, hogy ismét látogatható legyen. Azóta azt tervezi, hogy egy 108 szobás szállodát húz fölé, a pincéből pedig éttermet és bárt alakít ki a helyi pincészetekkel együttműködve.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty Images)

pince | iowa | sör | usa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom