Egy tökéletes nap mindenkinek mást jelenthet, hiszen személy-, hangulat- és körülményfüggő lehet. Annyi bizonyos: ha egy előkelő helyen eltöltött kényelmes és bőséges reggelivel rajtol, rosszul már aligha alakulhatnak a továbbiak.
Hotelben – vagy annak külön bejáratú éttermében – reggelizni finomra hangolt élmény. Különösen igaz ez egy patinás topszálloda esetében, elvégre egy ilyenben a körítés eleganciájának, a kínálat sokszínűségének, és a személyzet figyelmességének együttállása királyi vasárnapot eredményezhet. Eredményezett is a minap egy ráérős, éltető napfényes tavaszi napon a budai Hiltonban található Láng étteremben.
Jártam már jó néhány szállodában, ettem hol kimagaslóan jó, hol percek alatt feledésbe vesző reggelit, kategóriájában viszont abszolút az élmezőnybe sorolom a Lángét.
Eleve már a kifinomult miliő és a hatalmas tér megfogott, bár az is igaz, sokat adtak a hangulathoz az épp arrafelé bóklászó napsugarak, melyek szerencsére nem felejtettek el benézni az ablakon, biztosítva a sejtelmes fényeket.
Sejtelmességtől ellenben szó sem volt a pultoknál. Sokféle konyha kínálatából szemezgethettem, úgyhogy a nemzetközi reggeli megszokott alappilléreit most nem is sorolnám végig (a kellemesen "szottyos" rántottának és az alkatrészenként összepakolható omlettnek adok azért creditet), helyettük inkább azokat emelném ki, amikre rácsodálkoztam. Első helyre a “mediterrán” sarkot tenném, mert a halas vonalon nemcsak az úgymond megszokott és kötelező lazac kínálgatta magát, hanem olyan ritkább tételek, mint a pisztráng vagy a makréla. Külön szekciót kaptak az ázsiai jellegű fogások (élükön a tésztával), és nagyon örültem a szintén kevés helyen felbukkanó gyerekkori kedvencnek, a tejbegríznek. Az ételérzékenységre figyelők laktóz- és gluténmentes variációkból válogathatnak, míg az egész pult legmenőbb opciója talán az, hogy a trendekre csatlakozva különféle összeállításban préselhetőek friss és szuperegészséges levek.
És ha már kedvencek: többször visszatértem a péksütemények között rejtőzködő répás zsemléért, ami számomra teljesen új ízeket adott, úgyhogy elégedetten dőltem hátra a székben a reggelilezáró kávémat kortyolgatva. Nem volt más dolgom, mint az ablak melletti helyről élvezni a kétségkívül extra panorámát, ami olyan szögből láttatja Budapestet, hogy az kis túlzással felér egy városnézéssel.
szálloda | bisztró | buda | hilton | élmény | reggeli
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!