Ilyen még nem volt: története során először kap ez a bájos ország Michelin-kalauzt

Hollywoodnak ott az Oscar-díj, a zeneiparnak a Grammy, de ha ételekről van szó, a Michelin elismerése a legrangosabb.

Június 13-án jelenik meg az első litván Michelin-kalauz, amelyben a hagyományos litván konyhától kezdve a nemzetközi hatásokon át a helyi, szezonális alapanyagokra összpontosító ételekig minden megtalálható lesz.

Az ellenőrök Klaipeda, Trakai, Kaunas és Vilnius környékén végeztek kutatást, és minden kiválasztott éttermet a Michelin öt kritériuma alapján értékeltek. Ezek a következők:

az alapanyagok minősége, a főzési technikák elsajátítása, az ízek harmóniája, a séf kifejezőereje és az étlap következetessége.

Litvánia most debütál, utolsó balti államként kerül be a kalauzba. Gasztronómiáján keresztül megismerhető az ország egyedülálló identitása, ami ötvözi a minőséget a hagyományokkal és az innovációval. Gina Luca Demarco, a tizenhat éve Litvániában élő olasz séf szerint az ország gasztronómiai színtere hatalmasat fejlődött, így a bejelentés időzítése ideális. A litván szakemberek igazán kitettek magukért, és a gasztronómia minden területén egyedülállót alkottak.

A gyönyörű, buja tájak, a gazdag kulturális örökség és a kiváló közlekedés mellett Litvánia változatos szálláslehetőségekkel is büszkélkedhet a glampingtól a csúcskategóriás szállodákig. Az ország ráadásul egészen különleges múzeumoknak is otthont ad, külön figyelmet szentelnek például az ördögnek, a kosárlabdának, a macskáknak és az óráknak is. De nem csak ezért érdemes bejárni a balti országot.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

michelin kalauz | új | gasztronómia | történelmi | ország | litvánia

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom