Londonnak is lesz egy saját High Line-ja, jó pénzért meg is tervezheted

Kreatív dizájnerek, figyelem!

New York egyik kedvelt szpotja a 2009-ben átadott High Line, egy elhagyatott magasvasúton épített park Manhattan nyugati felében. Az utcaszint felett elnyúló, 2,33 kilométer hosszú parkot a West Side Line pályája mentén alakították ki Chelsea-ben.

Londonban is hasonló koncepció mentén terveznek átalakítani egy vasúti viaduktot, amely Camden Townt és a Kings Cross állomást fogja összekapcsolni. Az új park nemcsak szép, hanem lokációjának köszönhetően hasznos is lesz, mivel egy kényelmes, tízperces sétával meg lehet tenni a két állomás közti távolságot. Richard Lily, a Camden Highline elnöke úgy nyilatkozott, hogy a parkra most nagyobb szükség van, mint valaha.

A tervek szerint egy 1,2 kilométer hosszú sétányt alakítanak ki nyolc méterrel a talajszint fölött.

A projekt legizgalmasabb részeként a Camden Highline összefogott a Colander Associatesszel, egy tervezőknek és mérnököknek szóló üzletfejlesztési oldallal, hogy összetrombitáljon egy kis csapatot a tényleges zöldterület megtervezéséhez. A pályázat lakóhelytől, nemzetiségtől és szakmai tapasztalattól függetlenül mindenki számára nyitott.

A közösségi térként is funkcionáló leendő parknak nem csupán gyönyörűnek kell lennie sok-sok zölddel és színpompás virággal, hanem helyet kell biztosítani az ülőalkalmatosságoknak, a művészeti installációknak, kávézóknak és a karitatív tevékenységekre alkalmas helyiségeknek is. A győztes tervezőcsapat tízezer fontot (nagyjából négymillió forintot) kap.

A pályázat beadási határideje október 7., további részletek errefelé találhatóak.

Ez is érdekelhet:

Olyan házakat kaptak a londoni madarak, hogy mi is megirigyeltük őket

Amikor az építészet a természettel találkozik.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash, Pixabay)

dizájn | pályázat | london | tervezés | projekt

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom