A tizenkettedik helyen végeztek Pohner Ádámék a Bocuse d'Or lyoni döntőjén, a skandinávok domináltak.
Büszkék lehetünk: Pohner Ádám és a magyar csapat húsz résztvevőből a tizenkettedik helyen végzett a világ legrangosabb szakácsversenyén. Az első a dán, a második a svéd, a harmadik a norvég csapat lett.
Ez a negyedik alkalom, hogy magyar csapat részt vett a Bocuse d'Oron. A Magyar Bocuse d'Or Akadémia óriási eredménynek tartja, amit ez a verseny, és a hazánkat képviselő csapatok a magyar gasztronómiáért tesznek. Itt nemcsak a dobogó, nemcsak a legelőkelőbb helyezések számítanak, hiszen ne felejtsük, nyolc évvel ezelőtt Széll Tamás és csapata a tizedik helyen végzett a világdöntőn, három évvel ezelőtt pedig a dobogó legfelső fokára állhatott a Budapesten megrendezett európai válogatón.
– A Bocuse d'Or olyan, mint a Forma–1: ami itt történik, a technológiai fejlesztések, az alapanyagokkal kapcsolatos tudás és tapasztalat mind leszivárog a hétköznapokba. Az elmúlt években a magyar gasztronómia hihetetlen fejlődésen ment keresztül. Fenn vagyunk a világ gasztrotérképén, és ez részben a Bocuse d'Ornak is köszönhető. A magyar különítményt Lyonban most már ismerős arcként köszöntik, itt vagyunk, számítunk – nyilatkozták a magyar szervezők.
A SIRHA VIP részlegében idén nagy sikerrel is működött a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen üzemeltetett magyar stand, ahol a szakma krémje közelebb kerülhetett a magyar gasztronómiához. A standnál folyamatos érdeklődés övezte a magyar alapanyagokat, tradicionális ételeinket, és a magyar borokat.
Pohner Ádám | Bocuse d'Or | Lyon
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!