Ezek voltak idén Magyarország legszebb szőlőbirtokai

Szeptember 29-én, a Fióka Étterem és Borbárban, szűk körben megrendezett díjátadón kihdrdették a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2020. évi kiírásának győzteseit – olvashatjuk a Bor és Piac szaklap közleményében.

A versenyt a Bor és Piac szaklap 2012 óta minden év tavaszán kihirdeti, az idei verseny első, internetes fordulójában közel százharminc birtok képviseltette magát – a verseny ezen szakaszában a borkedvelő közönség szavazhatott a birtokokra a www.borespiac.hu weboldalon. A közönségszavazás lezárása után kis-, közép- és nagybirtok kategóriában három-három pályázó jutott a döntőbe.

A Bodri Pincészet. Forrás: borespiac.hu

Ezt a kilenc birtokot látogatta végig a verseny szakértő zsűrije, majd a Bor és Piac szerkesztősége által kialakított százpontos rendszerben, titkos szavazással döntött a győztesekről.

Az idei kiírásban a Szekszárdi borvidék igencsak dominált, hiszen a kilenc döntősből hatot ez a régió adott, így talán nem meglepő, hogy két kategóriában is szekszárdi lett a győztes, a harmadik aranyérmes pedig a Tokaji borvidékről került ki.

A kisbirtok kategória győztese: Dobogó Pincészet (Tokaj), második helyezett a Tringa Borpince (Szekszárd), harmadik pedig a Cseri Pincészet (Nyúl, Pannonhalmi borvidék) lett.

Forrás: Dobogó Pincészet Facebook-oldala
A Dobogó Pincészet. Forrás: borespiac.hu

A középbirtok kategória győztese: Eszterbauer Borászat, második helyezett a Vesztergombi Pince, harmadik a Hetényi Pincészet lett – mindhárom pincészet a Szekszárdi borvidéken található.

Az Eszterbauer Borászat. Forrás: borespiac.hu
Az Eszterbauer Borászat. Forrás: borespiac.hu

A nagybirtok kategória győztese: Bodri Pincészet (Szekszárd) lett, a második helyezett a Koch Borászat (Borota, Hajós-Bajai borvidék), a harmadik pedig a Schieber Pincészet (Szekszárd).

A Bodri Pincészet. Forrás: borespiac.hu
A Bodri Pincészet birtoka. Forrás: rekontir.com
A Bodri Pincészet. Forrás: rekontir.com

Az eredményhirdetés után természetesen borkóstoló következett, így a negyvenfős közönség megbizonyosodhatott arról, hogy a kilenc pincészetet nemcsak az impozáns szőlőbirtoka miatt, hanem a borfelhozataláért is érdemes felkeresni.

Ez is érdekelhet:

Első ránézésre talán nem gondolnánk, hogy Magyarországon található ez a három pincészet

A modern vonalvezetés, az acélszerkezetek, a letisztult, természetközeli építőanyagok és a nagy üvegfelületek dominanciája éppúgy jelen van Franciaországban, mint a Mátránál.

(Forrás: Bor és Piac)

tokaj | Borota | Schieber Pincészet | Hajós-Bajai borvidék | Tringa Borpince

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom