Elképesztő pulykasütési trükköt mutatott mindenki kedvenc sütis műsorának zsűritagja

Avagy Mary Berry és a hálózsák története. 

A 87 éves sztárszakács karrierje során több mint hetven szakácskönyvet írt már, melyekben szezonális receptjeit és konyhai hack-jeit osztotta meg. Idén karácsonykor a BBC One-on december 19-én adásba kerülő Mary Berry's Ultimate Christmas című műsorának házigazdája lesz majd, ahol további trükköket árul el az ünnepi vacsorával kapcsolatban.

Addig is a The Great British Bake Off  (itthon: Sütimester) című népszerű műsor korábbi zsűritagja egy friss interjúban elmondta, milyen fortélyt alkalmaz a tökéletes karácsonyi pulykáért. Ez pedig nem más, minthogy

sütés után hálózsákba bújtatja a pulykát, hogy az be legyen csomagolva és ezáltal megtartsa a hőt.

"Otthon készítem a pulykát és az elmúlt években megtanultam, hogy nem szabad túlsütni. Mert bizony sokszor túlsütöttem már" – vallotta be Mary Berry a Dish című podcastban.

"Ezúttal fólia nélkül sütöm és amint elkészül, fóliával fogom letakarni, majd a tetejére teszek néhány konyharuhát. Van egy régi hálózsákom, aminek nincs cipzárja, azt húzom rá, merthogy amint kiveszed a pulykát sütőből, az attól még sül tovább. Ezért kell beborítani" – avat be a titokba a The Great British Bake Off-ban Paul Hollywood zsűritársaként hét évig szereplő Berry.

Corey Lee pedig egy három Michelin-csillagos, San Francisco-i koreai étterem séfje, aki évente egy alkalommal, hálaadás napjára készít pulykát, akkor is egy meglehetősen szokatlan módszert választ a fogás elkészítésére.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

sütés | mary berry | sztárszakács | konyhai | trükk | sütimester

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ilyen a „havas mindfulness”, avagy 5+1 út a belső békéhez télen
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom