Áprilistól újra lehet szórakozni New Yorkban

Jövő hónaptól megnyitják a zárt terű szórakoztató intézményeket a metropoliszban. A maszkviselés és a távolságtartás mindenhol kötelező lesz.

New York koncerttermeibe, éjszakai klubjaiba, egyes színházaiba, valamint a szórakoztató- és kulturális intézményeibe április 2-án térhet vissza az élet, onnantól csökkentett kihasználtsággal működhetnek a helyek.

A helyszínek 33 százalékos kapacitással és legfeljebb száz fővel nyithatóak meg újra, míg a szabadtéri létesítményekre akár kétszáz főt is beengedhetnek.

Ha a rendezvényre érkező valamennyi látogató negatív koronavírusteszttel rendelkezik, akkor egy zárt terű intézmény százötven főt is befogadhat (amennyiben a szervező bevállalja ezt), a szabadtéri helyszíneknél ez a limit ötszáz főnél áll meg.

A város legismertebb helyei közül újranyit a Radio City Music Hall és a Lincoln Center, ellenben a Broadway színházai továbbra is zárva maradnak, és csupán pop-up jellegű előadást tartanak egy-egy kiválasztott intézményben.

A már megnyitott arénákban sikerrel használnak egy biztonságos, és a zökkenőmentes belépést segítő mobilapplikációt, mely a légitársaságoknál alkalmazott beszállókártyákhoz hasonlóan működik. Miután a látogató feltöltötte a rendszerbe az adatait a Covid-tesztjének eredményéről, egy QR-kódot kap, amelyet a bejáratnál beolvasnak, és ennek függvényében léphet be a csarnokba. A módszer bevált az NBA-ben szereplő Brooklyn Nets mérkőzésein a Barclays Centerben, valamint a New York Rangers hokicsapatának találkozóin a kultikus Madison Square Gardenben.

Andrew Cuomo kormányzó azt is bejelentette, hogy mentesülnek a kötelező karantén alól azok a New Yorkba érkezők, akik megkapták a koronavírus elleni oltást.

Nemrég megírtuk, hogy huszonöt százalékos kapacitással, vetítésenként ötvenfős limittel, szigorú egészségügyi előírásokkal és megfelelő távolságtartással megnyitják a mozikat New Yorkban, ahol február 14-én megnyithattak a város éttermének belső terei is, igaz, csak huszonöt százalékos kihasználtsággal. A beltéri étkezés visszatérésével együtt terjesztették ki az első körös oltást a vendéglátósokra és a taxisokra is.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash, Pixabay)

csökkentett kapacitás | hely | new york | szóarkoztató | amerika

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom