Olyan magazin jelent meg Tokajról, ami egy szerelmi vallomásnak is beillik

Egy hatvannyolc oldalas, igazán színvonalas és tartalmas kiadványt vásárolhatunk meg online és a Bortársaság üzleteiben. Január végétől egészen február végéig Tokaj vidékére fókuszálnak a boltok, a tematikához hozzátartozik a mindössze ötszáz forintos támogatói áron kapható Hegyalja 2020 magazin is. Ráadásképp a kiadványból befolyt összeg teljes egészében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületet illeti. 

Hegyalja 2020 a neve annak a rendhagyó kiadványnak, melyet csak a Bortársaság üzleteiben és online lehet megvásárolni.

A magazin célja, hogy az egyre izgalmasabb vidékké váló tokaji régiót és arcait, valamint az egyre erősödő borkultúrájukat, aktualitásokat mutassa be.

Az üzletekbe megérkeznek a 2018-as évjáratú borok, a Hegyalja 2020 és mindezt még a Mit művelsz? podcastcsatorna is kíséri, vagyis ennél komplexebb nem is lehetne a tokaji tematika.

A magazin alkotóinak igazi szerelemprojekt ez, hiszen 2011 óta készítenek évjáratkörképeket a régióban, a legkiemelkedőbb borokkal és legérdekesebb borászokkal, szakemberekkel.

Egy igényes és az értékre/érdeklődőkre szerencsésen rátaláló kiadvány ennek a kutatómunkának az ünnepe, hiszen megannyi egyedi történetet, példás munkamorált, életutat tudnak bemutatni benne.

A Hegyalja 2020-ban megszólal Berecz Zsolt, a zempléni csíkász, pákász, madarász, Bacsó András (Oremus Birtok) egy korszaklezáró portréinterjúban mesél, Bárdos Saci a Tokaj Nobilistől az osztrák borászkodással való párhuzamról szól. Helyet kap Márkus Mónika oltástechnikája, nem maradhat ki Ifj. Szepsy István sem, ahogy Demeter Zolival is szívesen foglalkoztak, hogy minél többen megismerhessék a különc és formabontó borászt. Balassa István és Szilágyi Laci az elmúlt tizenöt évről nosztalgiázik, Alkonyi László a Kaláka Pincétől Tokaj múltját és jövőjét taglalja. A Sauskától Rakaczki Gábor a Medve dűlőről mesél.

A hatvannyolc oldalas, rengeteg információt rejtő tokaji szerelmeslevél ötszáz forintos támogatói áron szerezhető be, és amellett, hogy a szellemet gyarapítja, a léleknek is jót tesz.

Az eladott magazinokból befolyt egész bevétel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek megy, amely a Zempléni Tájvédelmi Körzet területén élő odúfészkelő madarakat segíti belőle.

Faanyagot vásárolnak, odúkat készítenek, a fészkelő állományt monitorozzák majd.

Ez is érdekelhet:

Ilyen a tökéletes, téli gasztrotrip a Balaton északi partján

Egy hosszú hétvége pont elég körbejárni őket, és közben bejárhatjuk az egész északi partot.

(Fotók: Bortársaság)

HEGYALJA 2020 | bor | tokaji | bortársaság | mit művelsz podcast

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom