Jövőre már a jövő önvezető kompjával utazhatnak a norvégok

Nulla károsanyag-kibocsátású, önvezető elektromos komppal hajózhatnak jövőre a trondheimiek a város csatornájának egyik partjáról a másikra, de nem ezek a forgalomba álló Zeabuz legizgalmasabb hívószavai.

A hajó ugyanis a felvonókhoz hasonlóan működik: az utasok gombnyomással hívhatják majd.

Az ingyenesen igénybe vehető kompon tizenketten férnek el kényelmesen, a menetidő viszont nem tart valami sokáig: csupán egy percig lehet élvezni az utazást (a hídon gyalogolva ez a táv nagyjából negyedórányi séta lenne).

A hajó addig töltődik, amíg a stégnél parkol.

A Zeabuzon nem lesz személyzet, ezért a biztonsági kameráknak köszönhetően tudja kikerülni az esetleges akadályokat, a hajó sebességét és helyzetét pedig a navigációs rendszere figyeli.

A Zeabuzhoz hasonló járművek a fenntartható utazás jövőjét jelenthetik, és akár olyan nagyvárosokban is felbukkanhatnak, mint Párizs, London vagy New York. Eleve költséghatékonnyá teszik a személyszállítást, és mivel nincs szükségük legénységre, több hely marad az utasoknak.

Ez is érdekelhet:

Ezzel az elektromos hajóval sokat tehet az X Shore a környezetünkért

Külsőre kevésbé vonzó, viszont forradalmi technológiával, valamint innovatív meghajtórendszerrel készült.

(Forrás: matadornetwork, fotók: Zeabuz)

norvégia | önvezető | komp | elektromos | zeabuz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom