Túl sok vizet iszunk naponta egy új kutatás szerint 

Az eddig meghatározott átlagos folyadékbevitel túlzás lehet, állítja egy friss kutatás.

A BBC beszámolója szerint a University of Aberdeen kutatói megállapították, hogy a napi két liter (avagy nyolc pohárnyi) folyadékbevitel több lehet, mint amire az embernek szüksége van.

John Speakman, az egyetem professzora egy rádióműsorban magyarázta el, miért: a két literes napi átlag folyadékbevitel egy téves számításon alapul.

“Az a vízmennyiség, amit meg kell innunk naponta, azt a különbözetet kompenzálja, amit étkezés során folyadékként a szervezetbe juttatunk. Azt, hogy naponta mennyit eszünk, onnan tudjuk, hogy megkérdeztünk embereket. Viszont az a helyzet, hogy az emberek ezzel kapcsolatban nem túl őszinték és kevesebb étkezést vallanak be, mint a valóság. Éppen ezért a folyadékbevitelt is elszámoltuk, és kevesebbre van szükségünk az étkezésből fakadó vízbevitel kompenzálására.”

A kutatók szerint ezért az eddig általánosan elfogadott napi két liter helyett elég 1,5-1,8 liter víz is naponta, amennyiben megfelelően táplálkozunk.

A kutatás ennél egyébként jóval mélyebbre ment és rengeteg vízfogyasztással kapcsolatos tanulságot megállapított, mikor 5 604 ember vízfogyasztási szokásait vizsgálta 23 különböző országban, a nyolcnapos csecsemőtől a 96 éves idős emberekig korcsoport, lakóhely és szokások szerint is. A kutatásról itt olvashatsz még többet, elég tanulságos!

(Forrás: BBC, fotók: Unsplash)

vízfogyasztás | kutatás | víz | egészség | táplákozás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom