Az utcára költöznek a vendéglátóhelyek.
"A New York-iak megérdemlik a lehetőséget, hogy a következő nyáron élvezhessék a szabadban történő étkezés pillanatait, az éttermek pedig azt, hogy újjépítsék a vállalkozásukat." Ezt a metropolisz irányítója, Bill de Blasio mondta, miután világjárvány következtében bevezetett szigorítások az utcákra és a járdákra száműzték a szabadtéri étkezést a városban.
A polgármester éppen ezért jövő nyárra meghirdette a Nyitott Éttermek programot, melynek keretében a vendéglátóhelyek korlátozott feltételekkel újranyithatnak,
egészen pontosan engedélyt kapnak rá, hogy a járdára és az utcára helyezzenek ki asztalokat.
A zárt térben történő közösségi étkezés továbbra sem lesz megengedett.
"Itt az ideje elindítani egy új New York-i tradíciót" – nyilatkozta ezzel kapcsolatban De Blasio, majd hozzátette, hogy már közel tízezer étterem jelezte részvételét a programban, ami szerencsés esetben akár tavasszal elindulhat. Jelen állás szerint hivatalosan 2021. június 1-től október 31-ig mehetnek majd a kitelepülések, az éttermek hétfőtől szombatig 8–23 óráig, illetve vasárnaponként délelőtt tíz órától este tizenegyig tarthatnak nyitva.
Az ötlet akkor vetődött föl, amikor Andrew Cuomo, New York állam kormányzója elhalasztotta az éttermek megnyitásának lehetőségét. A város jelenleg az újranyitási fázis negyedik szakaszában van, Cuomo szerint az döntést más államok növekvő esetszámai, valamint a maszkviselésre és a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályok túl lazán vétele indokolta.
Szakértők úgy vélik, a program nem csupán gazdasági és munkahely-megmentési szempontból fontos, hanem szebb és élhetőbb hellyé teszi New Yorkot. A városban egyébként hetvenegy Michelin-csillagos étterem található, és ezek a többnyire elegáns helyek is gyakran az al fresco mellett döntenek, ami elég rendhagyónak számít. Az éttermek mellett a múzeumok is zárva vannak még, de ez nem jelenti azt, hogy művészeti élmény nélkül maradnak az emberek, mert rengeteg ilyen jellegű programot kivittek a szabadba.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash, Pixabay)
ékezés | hagyomány | tradíció | 2021 | utca | koronavírus
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!