Száz éve nem történt ilyen New York szívében

A híres-hírhedt szesztilalom vége óta Manhattan első whiskeylepárlója nyílt meg a napokban, méghozzá a városrész igencsak trendinek számító NoHo negyedében. A Great Jones Distilling Co. négyemeletes üzemét hat évig építették, és számos akadályt kellett leküzdeni, hogy beindulhasson.

"Ahhoz, hogy megértsük, mit jelent a szeszfőzés New Yorkban, előbb meg kell értenünk, milyen területrendezési elvek betartása szükséges ahhoz, hogy egyáltalán szeszfőzdét lehessen nyitni. Másfél évnyi keresgélés után végül a 686 Broadwayen kötöttünk ki" – mondta Andrew Merinoff, a Great Jones Distilling Co. projektmenedzsere.

A helyiség, amelybe a lepárló beköltözött, teljesen robbanásbiztos. A levegőt kilencven másodperc alatt ki lehet szívni belőle, így az egyik legbiztonságosabb lepárlóhelyiségnek számít a világon.

Bár a lepárlás az újonnan megnyitott üzemben történik, a whiskey érlelése a New York állam északi részén található Black Dirtben kezdődött még öt-hat évvel ezelőtt.

"A whiskey az egyik legnehezebben elkészíthető szeszes ital – folytatta Merinoff. – Ez a munka lényegében szerelem."

A Great Jones Distilling Co. ötlete a Jose Cuervo-vezérigazgató, Juan Domingo Beckman fejéből pattant ki. A különleges szeszfőzde koktélbárnak, étteremnek, rendezvényteremnek és speakeasy bárnak is otthont ad.

Nem véletlenül tartja azt a mondás, hogy a kutya az ember legjobb barátja. A Grant’s Whisky egy csodaszép és igen képzett kutyát alkalmazott minőségellenőrzési szakértőként, hogy segítsen a szeszfőzdének még jobb italokat készíteni.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)

manhattan | whisky | new york | lepárló | üzem

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom