Harmincszor büntették meg márciusban a bárt, amely a bezárások ellenére kinyitott

Nem vagyunk vírustagadók, mondja az olasz tulajdonos.

Treviglio Lombardia tartományban található, ezt az észak-olasz államot sújtotta elsőként és talán legsúlyosabban Európában a járvány. Ahogy arról mi is többször beszámoltunk a Roadsteren, Olaszország szinte minden tartománya szigorú karantén alatt van, aminek része, hogy a vendéglátóhelyek is csak elviteles ételkiszállítást vállalhatnak.

A trevigliói bár, az Al Solito Posto tulajdonosai azonban úgy döntöttek, a korlátozások ellenére kinyitnak. Elviteles kávét nem árulnak, a feketét és minden más italt a kávézó belterében lehet elfogyasztani.

Marco Novaria, és felesége, Rachele Caironi március elsején nyitottak.

"Ez polgári engedetlenség – mondta Marco Novaria.

– Tegyük tisztába a dolgokat: nem vagyunk vírustagadók. Tudom, hogy mit jelent a koronavírus, tavaly egy nap halt meg két bácsikám.

Mi itt minden egészségügyi  szabályt tiszteletben tartunk idebent. Már tizennégy hónapja ötvenszázalékos kapacitással működünk a beltérben, mindenki maszkot hord, van kézfertőtlenítő gélünk."

Az olasz bárok többsége ismét zárva tart

A hatóságokat mindez természetesen nem hatja meg: csak márciusban harminc alkalommal szabtak ki büntetést a helyre, sőt, több alkalommal a vendégekre is. Minden egyes büntetés automatikus ötnapos bezárást is jelent, de ezt a tulajdonosok nem tartják be. Egy alkalommal a tulajdonosnőt is megbüntették, mert nem működött együtt a hatóságokkal, ami akár egy maximum három hónapos elzárást is jelenthetne.

"Folyamatosan egyeztetünk a római ügyvédünkkel. Mi egy libertárius mozgalom, a Io Apro (Nyitva vagyok) tagjai vagyunk. A családunkat és a dolgozóinkat védjük. A családom már harminchárom éve viszi ezt a helyet, és folytatni szeretnénk ezt a hagyományt. A vendégeink támogatnak minket, még úgy is, ha megbüntetik őket."

Az Al Solito Posto két alkalmazottja

Novariáék a prefektúra döntését várják a bezárással kapcsolatban. Ha ők megerősítik a rendőrség határozatát, bezárnak. "Ha így döntenek, fellebbezünk – mondja a tulajdonos. – Amíg lehet, nyitva vagyunk, tartjuk magunkat. Mindig nagyon tiszteletteljesen viselkedünk a rendőrséggel. Ők végzik a munkájukat, mi is a magunkét."

Olaszországban sokkal komolyabb korlátozásokat vezettek be március közepén, mint itthon: a lakóhelyet például csak engedéllyel lehet elhagyni.

(Forrás: Corriere della Sera, fotó: Al Solito posto Facebook-oldala)

koronavírus | treviglio | io apro | olaszország | bár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom