Ki mondta, hogy a repülőn felszolgált ételeket csak a levegőben lehet élvezni?

Általában nem a repülőgépen elénk tett ennivalók repítenek el egy oda-vissza jeggyel gasztromennyországba – legalábbis a közvélekedés szerint. Akadnak azonban rajongói is a fedélzeti menünek, erre építve nyitott pop-up éttermet egy thaiföldi légitársaság.

A Thai Airways bangkoki irodájának kávézóját alakította át tematikus étteremmé, amely a levegőben átélhető étkezés élményét próbálja visszaadni a földön. Minden részletre kiterjedően igyekeznek reprodukálni a gépen megszokott körülményeket: a személyzet egyenruhában fogadja az érkezőket, akik a fedélzeten használt üléseken foglalhatnak helyet, az enteriőr repülőgép-alkatrészekkel egészül ki, az interaktivitást pedig QR-kódok segítik, melyek használatával valamennyi lényeges információt és érdekességet megkaphat a vendég. Amíg a megrendelt ételre vár, addig snackeket szolgálnak fel az utaskísérők.

A társaság egyébként az átlagnál jóval magasabb színvonalú ételeiről ismert, köszönhetően a minőségi és minden esetben frissen felhasznált alapanyagoknak.

Apropó frissesség: a földi étteremben nem előre elkészített adagokat porcióznak ki, hanem helyben sütnek-főznek a séfek.

A szolgáltatás azért lett népszerű, mert a Thai Airways kiváló ételeit eddig csupán repülés közben lehetett élvezni, a szárazföldön nem voltak elérhetőek. Az étterem naponta kétezer menüt szolgál fel, az ebből keletkező pluszbevétel igencsak jól jön a koronavírus miatt csökkent kapacitással működő légitársaságnak.

Nem a Thai Airways az egyetlen, amelyik ehhez hasonló módon próbálja kompenzálni a kieső pénzeit, Izrael vezető légitársaság-ellátója például házhoz viszi a fedélzeten kapható fogásait. A többek között az El Al Airlinesnak és a Turkish Airlinesnak szállító Tamam Kitchen a világjárvány idejére a földön maradt nagyközönség számára is elérhetővé tette a repülőgépeken kínált finomságokat, ráadásul igen kedvező áron.

Ez is érdekelhet:

Akár évekig is eltarthat, míg újra megbízunk a repülésben

Legkorábban 2023-ban állhat vissza a légiközlekedési szektor teljesítménye a járvány előtti szintre.

(Forrás: Travel and Leusire, fotók: Unsplash)

repülőgép | szárazföld | fedélzet | étel | menü | thaiföld

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom