Első alkalommal Japánon kívül is meg lehet vásárolni a világ legritkább steakjét

Talán a steak legelkötelezettebb hívei sem biztos, hogy hallottak a Sanuki olive wagyuról. Valószínűleg azért, mert mindössze 2006 óta van jelen a piacon és a legritkábban fellelhető marhahúsfajtának számít a Földön. 

Mindössze kétezer-kétszáz szarvasmarhából áll az az állomány, amit Japán legkisebb prefektúrájában, Kagawa szigetén tartanak különleges körülmények között, hogy aztán a belőlük készült húst nagyon-nagyon kis mennyiségben tegyék csak a nagyközönség számára elérhetővé.

Az évek során a wagyu marhák az igavonáshoz szükséges energiát zsírtartalék formájában egyenletesen tudták elraktározni izomrostjaikban, ezen képességüknek köszönhetően lett egyenletesen, szinte művészien márványozott húsuk.

Az értékes szarvasmarhákat Kagawán karamellizált olívamasszával táplálják, ami a helyi olivaolaj gyártásnak melléktermékeként jött létre. Ez az elemózsia a wagyu marhák legendásan nyugodt életmódjával kombinálva egyedi ízvilágú húst eredményez.

Az olíva olajsavjának köszönhetően ráadásul ez a fajta marhahús gyulladáscsökkentő hatású, tehát igen egészséges is. Japánban egyébként viszonylag újdonságnak számít a steakfogyasztás, korábban nem igazán jutott eszükbe feldolgozni a gazdaságokban alkalmazott marhákat. A fordulat az európaiak megjelenésére datálódik.

A marhahússal elitszinten foglalkozó amerikai online hentesbolt, a CrowdCow alapítója küldetésként tekint rá, hogy megismertesse a világgal a legjobb steakeket, ezért a közelmúltban elutazott Japánba, hogy találkozzon Masaki Ishiivel – a gazdálkodó nevéhez köthető a wagyu marhák tenyésztésének folyamata. Megállapodásuk értelmében a CrowdCow immáron az Egyesült Államokba importálhatja a világ legritkább és legértékesebb marhahúsát, tehát nem kell Japánig utaznunk, hogy beszerezzünk egy adagot belőle.

Ehhez persze szerencse és éberség szükséges, mert az érdeklődő steakínyencek egy előzetes feliratkozás után juthatnak hozzá – természetesen a készlet erejéig, és akkor, ha az Amerikai Egyesült Államokon belüli címre rendelnek, amibe Alaszka és Hawaii sem esik bele.

Ez is érdekelhet:

"Aki a burgert szereti, rossz ember nem lehet" — Megszereztük Krausz Gábor bagel burger receptjét

A Kazinczy utca egykori trafóházában Krausz Gáborral fokozták a rock 'n rollt. Íme a séf kedvenc burgerének receptje.

(Fotó: unsplash.com, Getty Images)

CrowdCow | Sanuki olive wagyu | farmer | steak | wagyu marha

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom