Az egyik legbefolyásosabb gasztronómiai figura nem fog címet védeni a World’s 50 Best Restaurantson.
Tavaly a nagy hatású Bottura modenai étterme, az Osteria Francescana lett az első a Deloitte által összeállított, hatalmas presztízsértékű listán, melyet nagyjából ezer, nemzetközileg elismert szakember, valamint autentikus világjáró ínyencek, ételkritikusok és egyéb gasztroszakértők szavazatai alapján készítenek el.
A 2016-ban és 2018-ban is legjobbnak választott Bottura helye az indoklás szerint szenvedélyes modernséggel ötvözi a hagyománytiszteletet, elképzeléseit pedig régimódi ízekkel tálalja.
Az új szabályok értelmében ebben az esztendőben, ha akarna sem indulhatna Bottura Osteriája, ugyanis 2019-től immáron nem vehetnek részt a korábbi győztesek a World’s 50 Best Restaurantson. Létrehoztak viszont egy afféle hírességek csarnokának megfelelő kategóriát Best of the Best néven, melyen természetesen a klasszikus itáliai konyha receptjeit szürreális módon újraértelmező olasz sztárséf is a jelöltek között kapott helyet.
A Fine Dining Lovers-nek adott rövid interjújában Bottura elmondta, hogy egyrészt támogatja a változásokat, másrészt az étteremnél megtisztelésként veszik a szerepvállalást a közösségben. Szerinte egyik kollégája sem azért kezdett el vendéglátással foglalkozni, hogy díjakat nyerjen, de kiemelte a séfek és más gasztronómiai szakemberek által alkotott közösség erejét és szenvedélyét. Úgy véli, kortársaival együtt a következő nagy generációhoz tartoznak, és reméli, hogy tehetségükkel pozitív hatással lesznek a világra.
(Fotók: Getty Images, Unsplash)
világ legjobb étterme | massimo bottura | sztárséf | séf | fine dining | osteria francescana
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
![](https://roadster.hu/uploads/2024/12/roadster-18-promo.jpg)
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!